• Meny
  • Biljetter18

VM-kval: Sverige - Turkiet

#jagvarhär

23 feb - Hovet

Sverige tar emot Turkiet på Hovet för en härlig basketfest på internationell nivå den 23 februari, 2018. Köp biljetter på AXS.com!

Sverige återvänder till Hovet

När Sverige tar emot Turkiet, ett av världens bästa landslag, den 23 februari 2018 är det givet att matchen ska spelas på Hovet. Basket är en av Turkiets absolut största publiksporter och deras ”12 jättar” engagerar hela nationen. För Sveriges del gäller bara vinst och vi behöver skapa samma tryck som mot Bosnien hösten 2016. – Alla som missade Bosnienmatchen får nu chansen till en basketupplevelse av internationell klass! 

Viktigt när du köper biljetter

Köp endast biljetter från auktoriserade återförsäljare. Vi avråder starkt att köpa biljett via någon av andrahandstjänsterna då vi aldrig kan garantera biljettens giltighet eller existens samt att du riskerar betala långt mer än det pris som står på biljetten.

Starta kvällen på bästa sätt

Kom tidigt och ladda upp med oss! Läs mer om Mat & dryck och hur du bokar bord.

#JAGVARHÄR

Du är en del av upplevelsen! Visa att du var här. När det hände. Live. Tagga dina bilder från konserten med #JAGVARHÄR.

nyhetsbrevspuff_695x100.gif

Information gällande matchen mellan Sverige - Turkiet 

Sverige har precis avslutat det första kvalfönstret där det blivit knappa förluster mot Ukraina och Lettland. En vinst hemma mot Turkiet blir därför så nära en ”måste-match” man kan komma. Turkarna har i sin tur vunnit två matcher men ganska knappt.

Turkiet är favoriter men vi var väldigt nära att rubba Bosnien&Hercegovina på Hovet, vi behöver dock en stor publik för att ge oss övertaget, säger förbundskapten Vedran Bosnic.

Basket är en av Turkiets absolut största sporter. Landet var värd för basket-VM 2012 samt basket-EM 2017 och är för närvarande rankade på plats 13 i världen. Fyra lag från Turkiet spelar i Euroleague och de har alltid ett massivt publikstöd vart de än åker. Sverige kommer inte att bli annorlunda.

När vi spelade mot Bosnien slöt Basketsverige upp och gjorde det till en härlig hemmamatch, vi tror och hoppas att det blir samma sak nu, sådana här matcher får man sällan uppleva på hemmaplan, säger Johannes Wohlert.

För det svenska landslaget är Hovet en favorit. Nuvarande lagkapten Viktor Gaddefors var skadad senast men får nu chansen.

Jag har längtat efter att spela hemma på Hovet, killarna pratade om det som en fantastisk match senast och nu ska vi vinna också, säger Gaddefors.

Mer Information

Åldersgräns

Kvällens cirkatider

Entréer:
Konsertstart:
Slut:

Praktisk info

Systemkameran och selfiepinnen måste tyvärr stanna hemma men mobilen och den lilla kompaktkameran är välkomna. För din egen och dina medbesökares säkerhet är du även tvungen att lämna eventuellt paraply utanför arenan.

Med anledning av en generell ökning av säkerhetsnivån från arrangören rekommenderar vi att ni lämnar väskor och dylikt hemma för att underlätta insläppet.

Mat, godis och dryck utifrån får inte heller tas med in i arenan. Är något fortfarande oklart hittar du fler svar under Vanliga frågor.

Skydda din hörsel

I samband med våra konserter säljer vi skumproppar för 20 kr.

Arrangör: Svenska Basketbollförbundet