• Meny
  • Biljetter25

Idol 2018 - Final

7 dec - Ericsson Globe
Pris: 198-895 kr

Fredagen den 7 december avgörs finalen av Idol 2018 i Ericsson Globe. Biljetterna släpps den 8 oktober kl 10.00. Köp biljett!

Gästas av: Zara Larsson

Kuriosa om Idol 

Ett av Sveriges och TV4:s populäraste program är tillbaka i rutan, likaså är den stora finalen i Ericsson Globe. Den 7 december, 2018 har det åter blivit dags att kröna Sveriges nästa stjärna i den direktsända Idol-finalen från Ericsson Globe.

nyhetsbrevspuff_695x100.gif

Om åldersgräns

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående hög ljudvolym finns det en generell åldersgräns på våra konserter. Detta är arrangören ålagd att följa enligt Miljöförvaltningen. Åldersgränsen är 13 år, och gäller även i målsmans sällskap. Undantag görs vid evenemang speciellt riktade till barn. Högre åldersgränser förekommer när det finns alkoholtillstånd.

Många undrar varför man som förälder inte själv får ta ansvar för sitt barns hörsel på en konsert, till exempel genom att sätta på barnet hörselskydd. Avsikten med Folkhälsomyndighetens allmänna råd är att skydda hörseln hos alla barn – oavsett om de har föräldrar som är medvetna om hur man skyddar sig mot höga ljud eller inte. Det är arrangörens ansvar att ljudmiljön och ljudnivåerna inte skadar besökarens hörsel. Detta ansvar ligger enligt lagstiftningen inte på kunden eller besökaren. Enligt lag (miljöbalken) är det därför inte möjligt för en arrangör att lägga över ansvaret på besökaren.

 

Viktigt när du köper biljett

Köp endast biljetter från auktoriserade återförsäljare. Vi avråder starkt att köpa biljett via någon av andrahandstjänsterna då vi aldrig kan garantera biljettens giltighet samt att du riskerar betala långt mer än det pris som står på biljetten.

 

American Express kortmedlem

På Ericsson Globe har du egen entré - American Express Fast Track. Den hittar du vid ingång 4,5. Förmånen gäller dig och ditt sällskap mot uppvisade av ditt Kort. Som Centurion och Platinum-medlem har du även access till American Express Invites Lounge som du hittar i Ericsson Globe. Här bjuder vi på varsitt glas Taittinger. Platserna i loungen måste förbokas hos American Express Lifestyle på [email protected]

 

Inför Besöket

Hålltider

Kvällens cirkatider
17.30:
Entré 2,4 och 6 öppnar samt American Express Fast Track, entré 4,5 
19.15: 
Alla ska vara på sina platser
20.00: TV-sändningen startar
21.30: Paus
22.00: Alla ska vara på sina platser
22.25: Resultatshow
Ca 22.50: Slut

Notera också att det inte är tillåtet att köa före kl 07.00 på evenemangsdagen.

Praktisk info

Vad får jag ta med in?
Systemkameran och selfiepinnen måste tyvärr stanna hemma men mobilen och den lilla kompaktkameran är välkomna. Ryggsäckar samt väskor större än 40x40x20 cm, paraplyer, flaskor, mat och dryck får inte tas med in. Är något fortfarande oklart hittar du fler svar under vanliga frågor.
 
Garderob & effektförvaring
Häng in din jacka eller mindre väska i garderoben för att maximera din upplevelse. Garderob finns i anslutning till entrén, den kostar 50:- och då får du öronproppar på köpet. Det finns också en effektförvaring i entré 2 och 5 där du kan lämna in större väskor eller andra föremål som du inte får eller vill ta med dig in på arenan. 

Kontantfri arena
För att göra ditt besök säkrare, snabbare och enklare är våra arenor kontantfria - endast kortbetalning fungerar. Glöm inte att ta med kortet!

Kom i god tid

Missa inte Warm Up i Ericsson Globe
Det är viktigt att värma upp ordentligt innan evenemang! Kom tidigt och gör det tillsammans med alla fans på arenan. Från kl 17.30 och fram tills dess att sändningen sätter igång kör vi Warm Up i Ericsson Globes restauranger Taqueria, Grand Escalier och American Bar, Entré 2. Välkomna! 

Mat och dryck

Krydda besöket med en bit mat innan konserten! I våra barer och restauranger finns ett brett utbud med något för alla smaker. Se vårt utbud här!

Biljetter

Ordinarie biljetter

PRIS: 198-895 kr

VIP-paket

PRIS: 595-795 kr