• Menu
  • Tickets02

Royal Rock Fest

Endagsfestival i Avicii Arena och Annexet

17 Dec - Avicii Arena
Price: 735-1995 SEK + serviceavgift

Åtta (!) rockakter i form av The Hives, The Hellacopters, Graveyard, Royal Republic, Thundermother, Bombus, MaidaVale och Horndal kommer till Avicii Arena och Annexet för en endagsfestival. Två scener, grym livemusik och dessutom riktigt bra mat och dryck! Köp biljett!

Kuriosa Royal Rock Fest

Hungern och längtan efter livekonserter är total. Inte bara bland alla musikälskare men också hos alla band och artister runt om i landet. Efter en mer eller mindre obefintlig festivalsommar – två år i rad – är det nu dags att återvända till den magiska livekänslan igen. Vi presenterar därför Royal Rock Fest! En endagsfestival fredagen den 17 december på Avicii Arena och Annexet. Medverkar gör:

The Hives

För 24 år sedan släppte dagens giganter The Hives sitt debutalbum ”Barely Legal” och sedan dess har bandet vunnit otaliga priser och sålt miljontals skivor. Genombrottet fick de med uppföljaren ”Veni Vidi Vicious” där vi bland annat hittar hitlåtar som ”Hate To Say I Told You So” och ”Main Offender”. Ledda av sångaren Howlin’ Pelle Almquist har Nicholaus Arson, Vigilante Carlstroem, Johan Gustavsson och Chris Dangerous gjort sig kända för sin oslagbara energi på scen och fantastiska kontakt med publiken!

 

The Hellacopters

The Hellacopters bildades 1994 och var aktiva fram till 2008 när de bestämde sig för att ta en temporär paus från rocken. Under de aktiva åren hann de släppa flera album som belönades med hyllande recensioner och de spottade ur sig hitlåt efter hitlåt. Bandet gjorde en efterlängtad comeback när de återförenades 2016 för att spela en unik uppsättning konserter med anledning av tjugoårsjubileet av debutalbumet ”Supershitty to the Max!”. De har sedan dess fortsatt spela i mindre skala och i början av året släpptes en dokumentärfilm om bandet. Att mäktiga The Hellacopters är tillbaka för att stanna går ingen obemärkt förbi!

 

Graveyard

Graveyard har sedan sitt självbetitlade debutalbum från 2007 släppt fyra skivor som alla togs emot otroligt väl. Deras senaste studioalbum ”Peace” som släpptes 2018 tog sig rakt in på albumtopplistans förstaplats. Bandet har fans runt om i hela världen och har öppnat för storheter som bland annat Guns N’ Roses. Deras senaste släpp är en liveskiva från två konserter på Pustervik och är en grym påminnelse till varför man bör uppleva Graveyard live!

 

Royal Republic

Att få se Royal Republic live är en upplevelse som du sent kommer att glömma. Med sin grund i rocken influeras de även av andra genres som tillsammans skapar bandets unika och dansvänliga musik. Detta gör sig extra tydligt på deras senaste skiva ”Club Majesty” från 2019 som beskrivs av flera kritiker som en ny nivå av partyrock. Royal Republic lägger lika mycket kärlek i studion som på scenen och vi ser fram emot att se RR live på Royal Rock Fest!

 

Thundermother

Sedan Filippa Nässil grundade rockbandet Thundermother har de släppt fyra album, ”Rock ’N’ Roll Distaster” 2014, ”Road Fever” 2015, ”Thundermother” 2018 och ”Heat Wave” 2020. Den senaste skivan hyllades enormt och redan veckan efter släppet var albumet det åttonde mest sålda i Sverige och på sjunde plats på Sverigetopplistans hårdrockslista. Inte nog med det så kammade bandet hem Gaffapriset 2021 i kategorin ”Årets Hårdrock/Metal”.

 

Bombus

Bombus är heavy metal-bandet från Göteborg med fyra album i bagaget, senast släppta ”Vulture Culture” från 2019. De har turnerat runt om i Europa själva men även som öppningsakt för namn som Danko Jones och svenska Graveyard. Efter att ha spelat på flera olika festivaler som Rock am Ring, Sweden Rock Festival och Tuska Open Air har bandet blivit experter på festivalpubliken!

 

MaidaVale

MaidaVale släppte 2016 sitt debutalbum “Tales of the Wicked West” som togs emot väl av såväl kritiker som lyssnare och uppföljaren ”Madness Is Too Pure” från 2018 blev mottagen minst lika bra. Albumet gav bandet en nominering till P3 Guld 2019 i kategorin Årets Rock/Metal. Deras musik kan enklast beskrivas som experimentell och innovativ tappning av psykrock.

 

Horndal

Horndal är bandet som genom metal berättar den mörka historian om hur hembyn Horndal successivt tvingades till nedläggning och de effekter som det gav med sig. Deras senaste album ”Lake Drinker” tog sig in på Sverigetopplistan och har fått fantastiska recensioner för sin blandning av sludge metal, hardcore, punk och oväntade inslag av klassiska slagverk.
 

SJ_700x100_festival.jpg

För ett tryggt och säkert evenemang
Vi gillar säkra och trygga evenemang! Därför ber vi dig observera att du behöver visa vaccinationsbevis för att komma in på detta evenemang. För att säkert delta på evenemanget så ordnar du enkelt vaccinationsbevis via www.covidbevis.se. Vaccinationsbevis gäller för alla vuxna besökare över 18 år. Personer under 18 år behöver inte visa vaccinationsbevis.

Visitor Information

Ladda ner Stockholm Live-appen

Hämta och hantera dina digitala biljetter, få senaste nytt och all information om evenemanget!
Läs mer och ladda ner appen här

Hålltider

Exakta tider uppdateras närmare evenemanget

Praktisk info

Uppdateras närmare evenemanget

Res hit med SJ

Ta tåget till evenemanget! Res från hela Sverige till våra arenor. Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Biljetter

Köp endast biljetter från auktoriserade återförsäljare. Vi avråder starkt att köpa biljetter via någon av andrahandstjänsterna då vi aldrig kan garantera biljettens giltighet samt att du riskerar att betala långt mer än det pris som står på biljetten.

Hitta

Avicii Arena ligger i Johanneshov i södra Stockholm. Inom en kilometers promenadavstånd från arenan ligger sex tunnelbanestationer inklusive Gullmarsplan – Stockholms näst största nav för kollektivtrafik med tvärbana och bussar.
Läs mer om hur du hittar till och i arenan

Dela din upplevelse med oss

Visa att du var här. I våra arenor. När det hände. LIVE! Tagga @stockholmlive i dina bilder från evenemang och dela upplevelsen med oss!

FAQ

Är något fortfarande oklart hittar du fler svar i vår FAQ

Tickets

Tickets

PRICE: 495-850 SEK + service fee

VIP-paket

Pris: 1995 SEK + serviceavgift
Max antal biljetter: 4 per person
Ingår: 
- Separat entré
- Reserverat ståplatsområde närmast scenen
- Tillgång till VIP Bar
- VIP laminat
- Separat garderob där avgift ingår
- Royal Rock Fest T-shirt
- Royal Rock Fest poster