• Menu
  • Tickets28

Leon Bridges

Gold-Digger Sound

13 Jun - Annexet
Price: 495 SEK + serviceavgift

Texas-sångaren och gitarristen Leon Bridges intar Annexet för en efterlängtad spelning den 13 juni. Biljetter släpps den 3 december kl 09.00.
 

Kuriosa om Leon Bridges

Om själfullhet var mätbart skulle Leon Bridges vara världsmästare. Nu är den ju inte det, men att kritiker såväl som lyssnare, utan att darra, jämfört Texas-sångaren och gitarristen med både Sam Cooke och Otis Redding säger väl en hel del. Bridges gör tidlös, varm, soulmusik – djupt förankrad i den klassiska R&B:n medan den varsamt sträcker sig mot samtiden. Hans röst är trösterik, sensuellt följsam men framför allt smärtsam uppriktig. Oavsett om han sjunger om att åka motorcykel på natten, brustna hjärtan eller polisbrutalitet så är Leon Bridges en av vår tids allra största röster.

 

Bridges kraftfulla debut – Grammy-nominerade ’Coming Home’ (2015) – utforskade artistens kärlek till traditionell soul, medan uppföljaren ’Good Thing’ (2018) riktade blicken mot den samtida R&B:n och även disco. En skiva som även förlänade Bridges sin första Grammy. 2020 kom det utsökt ökenvarma samarbetet med Khruangbin, EP:n ’Texas Sun’, och 2021 kom det efterlängtade tredje albumet ’Gold-Diggers Sound’. Där återvänder Bridges till det knastrigt analoga och inkluderar även influenser av jazz, pskykedelia och afrobeat i sin palett.
 

SJ_700x100_festival.jpg

Visitor Information

Ladda ner Stockholm Live-appen

Hämta och hantera dina digitala biljetter, få senaste nytt och all information om evenemanget!
Läs mer och ladda ner appen här

Hålltider

Uppdateras närmare evenemanget

Notera att det inte är tillåtet att köa innan kl 07:00 på evenemangsdagen.

Praktisk info

Uppdateras närmare evenemanget

Hitta till arenan

Annexet ligger i stadsdelen Johanneshov i södra Stockholm. Inom en kilometers promenadavstånd från Annexet ligger sex tunnelbanestationer inklusive Gullmarsplan – Stockholms näst största nav för kollektivtrafik med tvärbana och bussar.
Läs mer om hur du hittar hit

Biljetter

Köp endast biljetter från auktoriserade återförsäljare. Vi avråder starkt att köpa biljetter via någon av andrahandstjänsterna då vi aldrig kan garantera biljettens giltighet samt att du riskerar att betala långt mer än det pris som står på biljetten.

Res hit med SJ

Ta tåget till evenemanget! Res från hela Sverige till våra arenor. Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Dela din upplevelse med oss

Visa att du var här. I våra arenor. När det hände. LIVE! Tagga @stockholmlive i dina bilder från evenemang och dela upplevelsen med oss!

FAQ

Är något fortfarande oklart hittar du fler svar i vår FAQ